Images tagged "bij"

    1. Danny, Uw website groeit uit tot een heel leerrijke tool voor de vogelliefhebber. En daarbij ook nog geillustreerd met prachtige, duidelijke foto’s die zeker bijdragen aan determinatie. Proficiat! 👍👍👍

      1. De zeer mooie foto’s maken van uw site een lust voor het oog . Ik zal zeker regelmatig een bezoekje brengen . Proficiat Danny!

  1. Hele mooie site Danny, mooie foto’s waarvan een klein deel hiervan ikzelf heb meegemaakt in Costa Rica. Jou bezig zien als fotograaf is een lust voor het oog!!!

  2. Wat een mooie foto’s zeg!
    Mijn interesse ging tot nog toe niet verder dan vogels, maar nu ik zelf niet op mijn buik moet gaan te liggen om insecten te bewonderen gaat er een tot nog toe onbekende wereld voor mij open, en dan nog in close-up!
    Ik kan enkel zeggen doe zo verder want betere foto’s kan denk ik niet meer!
    De teksten zijn een aangename aanvulling.
    Proficiat Danny.

  3. Daar zakt je broek van af!!!!!nogal gebeurd he…in warme omstandigheden tussen de kolibries….. knap staaltje man!!@

  4. Proficiat met deze mooie website. Interessante artikels en foto’s die een streling voor het oog zijn.
    Ik kijk al uit wat er nog gaat komen. Misschien wat fotografie tips ?

  5. Alweer een winterwortel bij….hamertje-zaagje-boortje.
    Zullen aan vrienden en vriendinnen denken als ze bewoond worden!!!!

  6. Danny,zo´n verzameling uit Costa Rica die we soms nog in dromen zien passeren blijven op ons netvlies gegrift!!!was superrrrrrrrrr!!!prachtige reeks(of toch een gedeelte) ervan.

  7. Kende barmsijs en groen sijsje wat hier voorkomt
    Nu pas op mijn 74 ontdek ik een onbekende wereld vol verschillende varianten
    Bedankt voor de info nog nooit gelezen zo uitgebreid
    Ook beste wensen 2021 en wie weet voor welke nieuws belevenis je komt te staan Roger

  8. ik kan niet anders zeggen dan WOWWWWWWWWWWWW
    zeer mooie site
    prachtfoto’s
    goed verwoord
    wat kan een natuurliefhebber zich nog meer wensen
    ik geniet telkens ik uw site bezoek
    merci Danny

  9. Prachtige uitleg en info ,zekf heb ik een koppel in buitenvaliere , ze hebben nog nooit eieren in nest gelegd , wel al nest gemaakt, ik heb ze 3 jaar en ze zitten salen met 8 kanaries in een volière van 10m op 3m …en 2.30m hoog …mvg Johnny

    1. Dag Johnny , Waarschijnlijk hebben die wel al eieren gehad , maar de mannetjes en zelfs de poppen durven hun eieren na de leg direct opeten . In het begin van de kweek weinig of geen insecten geven voor ze eieren beginnen te leggen . ze worden te driftig en daardoor vernielen ze hun eieren om direct terug te herbeginnen .

  10. En zo vlak bij de weg een mooi groepje op de aren….
    Aan de overkant van de weg de Jacanas en lepelaars niet te vergeten!!!
    Blijft hangen he..

  11. Dit jaar meerdere en van dichterbij gezien..

    Viel nu pas op hoe mooi die eigenlijk wel zijn en niet van de schuwsten..

    Gelukkig nog massaal aanwezig.

  12. Aan het einde van je reeks alles bundelen man,een uniek boek waar wij met enkelen bij het lezen ervan gewoon alles voor ogen kunnen halen en de vogels horen fluiten….dat maakt de cirkel rond!!!vakantie,zien,noteren,bundelen en alles voor ogen trekken,hoe gaaf is dat..

  13. Hola, Danny,
    U weet, dat ik in Costa Rica woon, en ik vind, dat de organisten prachtig zingen.
    Hun wetenschappelijke naam, voor diegenen die Latijn Grieks gestudeerd hebben weten,
    dat eu staat voor goed, en phonia voor stem, geluid.
    Zonnige groeten,
    Paul

  14. Opnieuw een mooi verslag!
    Nu van een zogenaamd alledaags vogeltje, maar daarom niet minder mooi!
    Ik kijk reeds uit naar volgende week.
    Een mens zou er de zondag vroeger voor uit bed komen!
    Grtn

  15. Hola Danny,
    Vroeger, een 45 jaar geleden heb ik nog tjaklijsters gekweekt, die ik als jongen van Duitsland (leger) had meegebracht. En buiten de kilos “pieren”, gaven ze zonder problemen ook brood met melk aan de jongen! Waar is de tijd! Groeten!

  16. Mooie tekst, duidelijk van geen uil geschreven.
    Steeds enkele leuke weetjes op zondagmorgen maakt dat we iets minder “nen dommen uil” zijn.
    Matthieu

  17. Een van de mooiste en liefste duiven die er bestaan.
    Hier in Costa Rica is er een : La morada, de roodsnavelduif (columba flavirostris), die me doet denken aan de holenduif, alhoewel de kleuren verschillend zijn. Deze is veel tammer, en komt elke dag gebroken mais eten in de tuin.
    Men vertelt hier, dat deze duiven vroeger ook werden gehouden in een duivenhok met vrijheid en al.

  18. Beste Danny,
    Ik ben Ronny Collijns en woon in tollembeek (Galmaarden). Ik ben zelf al bijna 30 jaren kweker van halsbandparkieten. Mijn grote droom is altijd geweest om deze vogels te fotograferen in de volière of in een daarvoor gemaakte kooi. Omdat de halsbandparkiet tamelijk groot is, vooral door de lange staart, is mijn nu nog experimentele kooi 80 cm hoog, 60 cm breed en 40 cm diep. Hiemee lukt het aardig, maar ik ben nog opzoek naar de verlichting die het best overeenkomt met natuurlijk zonlicht rond de middag. Momenteel gebruik ik koud ledlicht, maar dit heeft in zijn spectrum een piek in het blauw en in het midden een dal. Heb jij ervaring met kunstmatige lichtbronnen?
    Of maak ik beter gebruik van natuurlijk licht dat via een mat glas in de kooi schijnt.
    Met vriendelijke goeten,
    Ronny Collijns

  19. Bij deze tekst denk ik terug aan de warmwaterkruiken en de ontstoken gasvuurtjes in de vallei….. het vervolg van die nacht slaan we maar over…😉was prachtig.

  20. Hola, Danny!
    Hier in de tuin heb ik een roodsnavelduif (columba flavirostris) gehad, die haar nest ondersteunde met een stuk volieredraad van 12 x 12 cm!
    Ook merkwaardig, dat deze soort slechts 1 ei legt.
    Beste groeten vanuit Coosta Rica.

  21. Hallo, ik heb een vraag en ik hoop dat u mij kan antwoorden. kunnen wij een ouder mannetje wiens vrouwtje dood is, en jong zetten van dit jaar , zodat ze kunnen kweken als ze oud genoeg is? Of zou dit niet werken? Alvast bedankt!

  22. Beste,

    Ik heb een probleem met een broedend koppel Noorse goudvinken…de jongen zouden begin deze week moeten uitkomen MAAR MIJN 8 JARIGE KWEEKMAN LAG DEZE MORGEN DOOD IN DE KWEEKKOOI….Heeft U daar ervaring mee ? Zou het kunnen dat de pop alsnog blijft verder broeden en eventueel de jongen groot zal brengen ?

    Hedwig

  23. Prachtig opzoekingswerk.
    Het zou zeker mogelijk zijn om via DNA alle voorouders te ontdekken.
    Maar!!!
    Wie zou daar centjes voor geven als ik zie dat meeuwtjes soms voor €5 worden doorverkocht?
    Als ze geschikt zijn om andere vogels groot te brengen en soms al eens een prijsje te halen op een TT is dat voor de “liefhebber” reeds voldoende. De rest liggen ze echt niet wakker van.
    Zo is ook de kanarie verknoeid. Nu volgen vele andere vogeltjes zoals tropische en Europese door kruisingen en mutanten ongebreideld te mogen kweken. Tijd voor bezinning dringt!!!!!!!!
    Grtn Matthieu.
    Grtn Matthieu

  24. Ik heb een koppel roodkoppapagaaiamadines. Althans, ik vermoed dat het een koppel is. De ene vogel zingt geregeld terwijl ik dat de ander nooit heb zien doen. Ze jagen in de broedperiode geregeld achter elkaar aan en ik heb het mannetje geregeld op de andere vogel zien paren. Een keer zag ik echter de andere vogel dit doen op het mannetje. Is dergelijk gedrag gewoon? Hebben andere ook dergelijke ervaringen. Er worden geregeld nesten gebouwd maar eieren blijven tot nu toe achterwege. Het is nog n jong stel ( ca 2 jaar oud).

  25. ik heb vandaag een bonte specht al mijn vogelnestkasjes één voor één zien controleren (ziiten koolmeesjes in)kop erin enz
    heb twee spechtennesten in een heel hoge berk (is ook nog een holte van vorig jaar )
    de zwarte specht heb ik ook al opgemerkt in het bos
    zijn heel veel verschillende vogels in onze achtertuin
    mvg philippe

  26. Interessante info over de afkomst, houden ,kweken en andere nuttige weetjes over deze mooie, rustgevende parkiet. ik heb me gisteren een eerste paartje aangeschaft en ik vind niets leuker dan me te kunnen verdiepen in de gewoontes van vogels die ik niet zo goed ken.
    Goed gedaan Danny , zeer leerrijk voor mij !

  27. In de Amsterdamse Sloterplas zag ik een watervogel zwemmen met een flinke vis in zijn bek. Met die vis dook hij naar beneden en verscheen na 7 seconden aan de oppervlakte, nog steeds met de vis. Waarom zou hij dat doen?

  28. Zo’n duif zat er daarstraks bij thuiskomst in mijn tuin, met een prachtige groene hals en mooie strepen. Precies als op de foto’s. Even later was hij weg i.v.m. een groep kauwtjes. Bijzonder om te zien en nog nooit, bij mijn weten, gesignaleerd hier in de buurt (zuid/oost Brabant).

  29. Hallo, ik probeer ook diamantvinken op een natuurlijke wijze te kweken en dat in een buitenvoliere/
    Halverwege maart april geef ik hun nestkastjes en beginnen ze al vlug nest te maken .
    Ik ervaar dat er weinig bevruchte eitjes zijn in het voorjaar maar dat betert wanneer het wat warmer wordt .
    Vraagje ; worden man en pop best gescheiden in de winter ? of laat je ze samen en geef je hen een nestkast om in te slapen ? worden er dan niet te vroeg eitjes gelegd ?

    dank
    jef

  30. Hallo welke afmetingen moet een volière hebben om een koppel lijsters te houden om ze te kweken zonder andere vogel erbij met vriendelijke groeten Danny.

  31. Mooi artikel. In een duidelijke tekst alle info die elders niet of nauwelijks te vinden is. Zo wordt het geven van een jaarlijkse wormkuur bijna nergens duidelijk vermeld.

  32. Mooi artikel terug Danny.
    Mag ik opmerken dat er in de zoo van Antwerpen een koppel vertoeft?
    Ze hebben dit jaar met succes zelfs een vijftal jongen grootgebracht!
    Grtn Matthieu

  33. Wij hebben de afgelopen weken meerkoeten met 2 jonge kuikens gevolgd, ze hadden een nest op het open water van een soort vijver. Wat ons opviel dat de jonge meerkoeten nog lange tijd werden gevoerd. En bij de ouders bleven rondzwemmen. Vanmiddag zijn we nog even gaan kijken maar de puber meerkoeten waren er niet. We vragen ons af of ze weg zijn gevlogen of komen ze misschien weer terug. De ouders hebben we wel gezien.

  34. Zo gaat het in de natuur. Maar in gevangenschap is het eerder een verkrachting van een kleine minuut. Man en pop zijn apart geplaatst. De kleine volière staan naast elkaar en verbonden met schuif. Als het vrouwtje haar nest heeft gemaakt, wordt de schuif van de man open gezet. Er gebeurd een helse achtervolging tot het vrouwtje uitgeput op de grond duikt. De man paart haar enkele seconden en vliegt terug op een hogere zittak. Het vrouwtje blijft nog enkele minuten op de grond liggen. De man wordt nu onmiddelijk naar zijn volière geplaatst. Deze paarmethode wordt 2 x per dag toegepast, tot het 2de ei is gelegd. Daarna zijn al de zorgen voor het vrouwtje.

  35. Zoals altijd een knap artikel.
    De orange buikvlek is toch redelijk betrouwbaar om man en pop te onderscheiden. Maar enkel als ze uit dezelfde streek komen.
    Bv een popje uit het oosten van Afrika kan een fellere oranje buik hebben als een mannetje uit het westen.

  36. Leuk dit te lezen. Ik heb net een jonge waterhoen in mijn tuin. Ik voeder hem granen brood, hij is fervent opzoek naar insecten en is zeer blij met mijn watertobbe. Zoals alle andere vogels op visite (vlaamse gaai, bonte specht, spreeuwen en de alledaagse vogels). Is deze een blijver? Of gaat mijn hoentje wat verder (70meter) verder leven in het plaatselijke riviertje?

    1. Sinds een paar jaar is er waterhoen bij ons, helemaal alleen achteraf in een slootje. Nu hij/ zij volwassen is, is ze opzoek naar een partner dmv lokt roepen. Nu hoop ik dat het gaat lukken? Maar als het nou niet lukt! Wat dan, blijft het dan alleen?

  37. Er zullen velen aan je lippen hangen,geen twijfel….
    We zullen er binnenkort weer een lap op geven en er samen van genieten want we missen er daar nog een paar he…😉

  38. Dag Danny

    Proficiat met het maandblad. Dit is wat de vogelliefhebber wil, zowel raad voor beginnelingen als proffesionelen. Proficiat, ga zo door, en neem het van mij aan, het wordt het meest gelezen blad

  39. Gelukwensen met uw prachtig blad en vooral met de toekomstige samenwerking met van de Abeele. Dat zal het blad gegarandeerd naar een hoger niveau brengen dan de meeste andere bladen. Ik kijk al uit naar de volgende uitgave

    1. Toen ik in Puertoviejo de Sarapiquí Costa Rica woonde zag ik de zonneral of Sunbittern ( jammer genoeg heb ik geen lokale naam ) een paar keer in La estación para estudios tropicales La Selva, waar ik regelmatig kwam. Twee vogels fourageerden aan de kant van van het pad , in nabijheid van een beekje.Waren vrij rustig te benaderen tot op een 5 tal meter.Bij het naderen opende een van hen even de vleugels, zodat de kleuren te zien waren, weliswaar minder spectaculair gezien het bladerdak terplaatse.

  40. Mooi stukje en herkenbaar. Ik heb jaren geleden ook Witborsten gekweekt, lastig was om volledig witte borst bij mannen te kweken, bij poppen was het wat makkelijker.

  41. Beste,

    Mijn koppel zebravinken zijn op 13 maart trotse mama en papa geworden. Maar waar het vorig jaar wel netjes verliep zonder al te veel zorgen, lijkt het dit jaar moeilijker te lopen. Een kleintje is 2 weken geleden gestorven, nadat ze het pikten en de vleugelpennen er uit pikten? Nu is het tweede volop in de groei en fladdert het de kooi rond, maar ook hier hebben ze toen met de vleugeltjes geknoeid. Het leek beter te gaan en het kon wat beginnen oefenen met fladderen, maar kom ik vanmiddag thuis en zit er opnieuw bloed aan de vleugeltjes. Het rugje blijft ook relatief kaal.
    Wat gaat er mis?
    Ze hebben kalkschijfjes, eierschelpjes,… maar toch vallen ze het opnieuw lastig.
    Wat kan ik hieraan doen? Het is nog te jong om apart te plaatsen…

    Bedankt!

  42. Op 5 april nestbouw in de vrije natuur af (pruimenboom). Man vink hoor ik niet fluiten , maar wel af en toe een zeer korte paring

  43. Ik heb laatst een nestje met 4 jonge nachtegalen gehad. Groeiden prima op en na 8 dagen heb ik ze geringd. Na het ringen hebben de ouders het nest niet meer bezocht en zijn de jongen doodgegaan.
    Wat is hier mogelijk mis gegaan?
    (Zitten nu weer op eieren)

  44. Het vinkje komt ieder half uur wat gemalen amandelen eten, op de vensterbank ligt zijn menu. Bij het vogelvoer jaagt de vink de andere vogeltjes weg. Waarom draagt de vink een ring om zijn pootje?.

  45. Helaas , ik heb dit jaar waterhoenen gedoogd. Zal ze volgend jaar zeker verjagen . Normaal heb ik in deze periode hele zwermen dikkoppen zowel als resultaat padden als kikkers. Nu niets echt niets meer !!
    Ik heb het meer voor de amfibieën die toch meer bescherming mogen krijgen .
    Gaat over een natuurlijke vijver van 600 m 2

  46. Zeer interessant
    Ik ga er morgen een kopen
    Hoop dat het echt rustig zal zijn zoals je vaak leest
    Maar het blijft een beestje uiteraard
    Hoop dat hij onze kanarie accepteert in dezelfde kamer
    Dit schijnt vaak heel goed te gaan
    Iedereen veel plezier met de Catharina gewenst vanuit Den Dungen
    Nederland
    Paul Kuipers

  47. Dag, tijdens het ringen van jonge nachtegalen draag ik handschoenen en doe altijd een ventiel slangetje om de ring ,voor mijn jonge vogels lukt dat.
    Er zijn misschien andere oplossingen dan zou ik ze ook graag horen.
    Mijn probleem met jonge nachtegalen is dat het eerste legsel wel uitkomt maar als ze uit het nest na paar dagen sterven. Ik geef strooipoeder van Aves op de levende meelwormen en buffelwormen en nog gebeurt het .
    Kan mij iemand hierin wijzer maken.

  48. De broedduur van de Bateleur is 9 weken, geen 7 weken!!!!!
    Mannetje en en vrouwtje zijn niet hetzelfde gekleurd, mannetje heeft zwarte vleugels, het vrouwtje heeft veel wit in de vleugels, vergelijkbaar met de vleugels van een condor.
    Het duurt minstens 5 jaar voor de jonge vogels volledig gekleurd zijn.
    Nederig kan ik het zeggen……omdat ik ze gekweekt heb.

  49. Beste,
    Wauw, dit is een ongelofelijk mooie en interessant maandblad en gratis.
    Niet te geloven , gefeliciteerd.
    Nu mijn vraagje, ik zou u een artikel kunnen bezorgen over de witwang zebravink, de quasi recentste mutatie, bent u geïnteresseerd?
    Het spreekt voor zich dat u nog altijd beslist over de al dan niet publicatie van het artikel.
    ( ik moet het artikel nog schrijven hè)
    Groetjes

  50. Uit mijn eigen ervaring…..
    Ik heb persoonlijk jarenlange ervaring met deze soort, zei het in beschermd milieu.
    Ik heb bij deze soort soms mannetjes gezien die groter waren dan de vrouwtjes,…..maar ook andersom.
    De legsels bestonden meestal uit 2 eieren, maar soms ook uit 3 en zelfs 4 eieren.
    Op mijn reizen door Afrika heb ik de meeste vogels gezien in Kenia en Tanzania, echter nooit in Egypte, ook niet in Gambia en Senegal, meer zelden in Zuid Afrika en Mozambique.